Winescritic.com 94/100
+Het is klassiek en goed gemaakt in zijn uitgesproken sensorische profiel en biedt tonen van rode pruimen, cacaopoeder, geperste rode bloemen en gedroogde kamille. Full body, zachte tannines van nobele aard en een romige en omhullende afdronk. Nu al heerlijk maar nog beter vanaf 2021.
Robert Parker 94/100 (jg.'15)
+Showing austerity and a broad base of dark fruit, spice and savory aromas, the Santa Giulia 2015 Brunello di Montalcino offers the density and power to pair with succulent red meat or steak. Pretty notes of smoke, tar and cured tobacco rise from the bouquet, and the primary fruit is dark with some dried blackberry and plum. These wines from the Terzuoli family are a nice little discovery for me this year.
James Suckling 92/100
+A nicely rounded 2016 with ripe tannins and juicy fruit. It’s full-bodied with lovely texture and a pretty finish. Walnut, berry, cherry and bark undertones. Drink or hold.
Vivino 4.6/5
+Nog een jongeman maar nu al een topper. Bloemetjes a volonté in de neus, bijna parfum. Wordt vergezeld door donkerrood fruit, kruiden en wat aardse toetsen. Beetje rokerig ook. Zachte aanzet met aardbeitjes en kersjes. Contrast met het krachtige pallet bestaande uit aroma's van eik, kruiden, tabak, vanille en leer. Opspelende zuurtjes, maar niet storend. Beetje tannine nog. Droge, gepeperde afdronk. Great!