Hoe werkt het


Het is misschien even wennen aan onze manier van werken, daarom leggen we op deze pagina nog even het een en ander voor je uit. Als je dan toch nog vragen hebt, kan je ze natuurlijk altijd stellen.

Dertig wijndeals per jaar

SlimmerWijnKopen regelt ongeveer 30 deals per jaar, maandelijks dus gemiddeld 3 wijndeals. Dit zijn afspraken die direct met een wijndomein worden gemaakt, waarbij er altijd een minimale afname wordt afgesproken. Het voordeel dat we daarmee behalen zien jullie terug in de prijs. Als je lid wordt van SlimmerWijnKopen kan je meedoen aan onze deals. We sturen je 1 keer per maand een mail met de nieuwe deals. Het lidmaatschap is gratis en verplicht tot niets. Onze leden zijn echte wijnliefhebbers, die niet alleen van een goed glas wijn houden, maar het ook leuk vinden om een mooie wijnkelder te hebben.

Bewezen kwaliteit

De wijnen die geselecteerd worden voor de deals zijn niet gebaseerd op de smaak van SlimmerWijnKopen (lees: Roel, Marcel of Jeroen), maar op basis van de waardering van internationale wijnautoriteiten. Hiermee garanderen we de kwaliteit van onze wijnen. De wijn is niet goed omdat wij het zeggen, maar omdat meerdere bronnen de wijnen hoge waarderingen hebben gegeven. “Don’t take our word for it…”

Transparante kosten

We houden geen voorraden aan om de kosten laag te houden, daarom werkt SlimmerWijnKopen op basis van intekening. Je doet een bestelling en die betaal je. Zo betalen wij het wijndomein. Natuurlijk maakt SlimmerWijnKopen daarop een bescheiden marge, wij zijn immers een gewoon bedrijf. Je kunt er echter wel op rekenen dat onze prijzen de allerlaagste zijn van Nederland. En dat inclusief BTW, verzekering én verzendkosten!

Goedkoopste van Nederland

We streven ernaar onze deals altijd tussen de 15-30% goedkoper aan te bieden dan waar ook in Nederland. Daarvoor doen we continu prijsonderzoek. De prijs die we vermelden bij de deal als ‘elders’ is de gemiddelde prijs die wij uitsluitend online zijn tegengekomen. De winkelprijzen liggen veelal behoorlijk hoger. Om appels met appels te vergelijken wordt bij de prijs 'elders' (andere aanbieders) de verzendkosten indien van toepassing (van 6 flessen en omgerekend per fles) opgeteld. We zouden anders onszelf tekort doen, want onze prijzen zijn inclusief verzendkosten. Bij ons zijn de prijzen “alles inclusief”, daarmee krijg je nooit verrassingen!

Intekenen

Als de deal de minimale afname heeft bereikt gaat de deal dus door. Dan ontvang je binnen twee weken na sluiting van de deal je wijn thuis. Als de deal de minimale afname hoeveelheid niet bereikt, dan gaat de deal helaas niet door. Ben je dan je geld kwijt? Nee, natuurlijk niet! We storten het bedrag van jouw bestelling voor die deal dan meteen terug op je rekening.

Samen slimmer

Doordat SlimmerWijnKopen werkt op basis van het “united consumer” model, is het in het belang van alle leden dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan onze deals. Op die manier creëren we de beste onderhandelingspositie ten opzichte van de wijndomeinen. Daarom willen we het uitnodigen van vrienden voor onze deals aanmoedigen. Voor iedere vriend, die meedoet aan een deal, ontvang jij bij jouw eigen bestelling een mooie fles wijn. Soms is dat dezelfde fles die jij hebt besteld, maar het kan ook een andere wijn van bewezen kwaliteit zijn.

Onze plannen

We zitten nog boordevol plannen, dus je kan er op rekenen dat we nog een aantal mooie toevoegingen in petto hebben. SlimmerWijnKopen zal zich voortdurend blijven ontwikkelen om nog beter aan te sluiten bij de behoefte van onze leden. We verwachten niet dat onze leden hun wijn alleen maar bij SlimmerWijnKopen bestellen, want meestal betrekken ze hun wijn van verschillende leveranciers. Eén ding is zeker: minimaal 3 keer per jaar zal er een deal voorbijkomen die je niet af kan slaan!