Waarom deze wijn?
Omdat deze Prosecco van Nino Franco tot de beste van 2016 is uitgeroepen door de 3 grootste Sparkling wine judges van de wereld. Een verrassend lekker en feestelijk aperitief.
De smaak
Romig en fris, deze droge Prosecco biedt verleidelijke aroma's van exotisch fruit, gekonfijte sinaasappelschil en rijpe perzik. Een smaak van rijpe appel, peer en gekristalliseerde gember samen met spankelende frisse zuren maken deze Prosecco tot de winnaar!
De details
type wijn: droog mousserend
druivensoort:100% Glera, classic production area hillside vineyards situated at medium altitude.
teelt: biologisch
opvoeding: op staal
alcoholgehalte: 11,00 % vol.
afsluiting: natuur kurk
drinktemperatuur: 6 - 8 graden
bewaarpotentieel: 2016 - 2020
spijs-aanbeveling: aperitief, vis antipasti di pesce - visvoorgerechten, kaas halfrijpe zachte kaas, tapas, risotto met vissaus
De prijzen elders?
Wij vergelijken het voordeel altijd met de prijzen in de online-markt. Belangrijk is dat er 'appels met appels' worden vergeleken; dus precies dezelfde wijn per doos (6) van (bij voorkeur) hetzelfde jaar èn bij jou thuisbezorgd (bezorg-kosten elders zitten in de prijscheck).
De prijzen waarvoor deze winnaar in Nederland te verkrijgen is liggen tussen de € 18,73 en € 18,78. De gemiddelde prijs over alle aanbieders is € 18,75.
De oorsprong
Reeds in 1919 stichtte Antonio Franco het zeer bijzondere wijnbedrijf ‘Cantine Franco in Valdobbiadene’, gelegen aan de voorlopers van de Alpen, in de regio Venetië, en beroemd om haar Prosecco. Nino Franco Spumanti is één van de oudste en meest gerenommeerde Prosecco-huizen in Valdobbiadene.
Sinds 1982 staat Primo, de derde generatie, aan het roer. Samen met zijn dochter Silvia bouwt hij contentieus verder aan het erfgoed. Primo Franco was één van de eerste die Prosecco als een zeer goed Italiaans alternatief voor Champagne neerzette. Zijn inspanningen in de wijnwereld zijn veelvuldig bekroond in de wijnwereld met prestigieuze prijzen. Dat succes heeft hij grotendeels te danken aan zijn liefde voor het vak, zijn open persoonlijkheid en zijn charme. Het is elke keer weer een groot genot om de nieuwe oogsten met hem te proeven.
Slimme weetjes: Prosecco Superiore DOCG alleen in Valdobbiadene en Conegliano
Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG can only be made in the Treviso province of Veneto on the hills between the towns of Conegliano and Valdobbiadene. Producers from Valdobbiadene have recently tended to skip the mention of Conegliano on their front label, calling their wine Valdobbiadene Prosecco Superiore. There is also the smaller Asolo Prosecco Superiore DOCG, produced near the town of Asolo.
While the bulk of Prosecco DOC is grown on low-lying plains in an extended area covering 20,000 hectares, Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG is grown exclusively on hillside vineyards in a far smaller growing area totaling 6,586 hectares. The steepness of the hills of Valdobbiadene means that everything, from pruning to picking, is principally done by hand. The manual aspect, especially for the harvest, further increases quality.
From Wikipedia, the free encyclopedia.