Waarom deze wijn?
Deze kakelverse Verdicchio uit de basis lijn van Stefano Antonucci is een instapper van formaat. Ongekend hoge kwaliteit voor het geld. Een heerlijk aperitief maar leent zich ook uitstekend als bij begeleider van zomerse gerechten. Met de lente op komst een aanrader om wat meer van op voorraad te hebben (als je vrienden spontaan langskomen).
De smaak
Een verrassende wijn: helder, ziltig met tonen van tropisch fruit, peer, noten en verfrissende zuren. Heerlijk doordrinkbaar (blijft spannend). Is nu op dronk.
De details
type wijn: droog, fris, bloemig
druivensoort: 100% Verdicchio
teelt: conventioneel
opvoeding: roestvrij staal
alcoholgehalte: 13,00 % vol.
afsluiting: met handige schroefdop (anders dan op afbeelding!)
drinktemperatuur: 8 - 10 graden
bewaarpotentieel: 2017 - 2018
spijs-aanbeveling: aperitief - altijd verrassend vis- lichte visgerechten kip kip met witte sauzen pasta- witte pasta's salades - frisse salades kaas- zachte witte kazen
De oorsprong
Barbara, een klein dorpje pakweg twee uur ten zuiden van San Marino. Hier maakt Stefano Antonucci zijn wijn. Stefano is met zijn prachtige bedrijf een begrip in het oosten van Italië. Hij maakt een enorm arsenaal aan wijnen en excelleert met zijn Verdicchio’s en Montepulciano's. Ook zijn zijn experimenten met internationale druivenrassen fenominaal. Op het schitterende terroir dat hem ter beschikking staat behaalt hij grote internationale successen. In beide gevallen streeft hij naar wijnen die origineel zijn met elk een grote persoonlijkheid.
Stefano Antonucci believes in the values of beauty and pleasure, which he carefully pursues in his wines. He knows the market inside out, hitting the bull's eye at every step and creating direct, fragrant wines that are easy to understand and flexible when matched with food. His wide production range vaunts elegantly supple Verdicchios, full of lipsmacking flavours and easily able to weather the years. The rest of the range is crafted with care and speaks with an international tongue. - Gambero Rosso.
De prijzen elders?
Wij vergelijken het voordeel altijd met de prijzen in de online-markt. Belangrijk is dat er dan wel 'appels met appels' worden vergeleken; dus precies dezelfde wijn van (bij voorkeur) hetzelfde jaar èn bij jou thuisbezorgd. De bezorgtarieven elders zijn meegenomen in de prijscheck.
Slimme weetjes: DOC Verdicchio dei Castelli di Jesi
Verdicchio from this DOC zone is produced in the central hills of the province of Ancona, as well as a tiny part of the neighbouring area in the provence of Macerata. Only the wine sourced from a limited, traditional growing area can be called Classico. Given the extremely versatile nature of the variety almost all wine types are represented, especially Superiore, Riserva, Passito and Spumante. This Jesi grape is one of Italy's finest native varieties, yielding characterful white wines, with fresh aromas and a complex, minerally, savoury palate. Ideal with seafood dishes of all kinds and equally delicious with white meats.
From Wikipedia, the free encyclopedia.
Slimme weetjes: De Verdicchio druif
Verdicchio [ver’dikkjo] is a white Italian wine grape variety grown primarily in the Marche region of central Italy. The name Verdicchio derives fromverde (or "green") and refers to the slight green/yellow hue that wines made from the grape can have.Verdicchio is the principal grape behind two Denominazione di Origine Controllata (DOC) wines produced in the provinces of Macerata and Ancona, Verdicchio di Matelica and Verdicchio dei Castelli di Jesi. In addition to producing still wines, Verdicchio grapes are also used to make sparkling wine andstraw wine.
From Wikipedia, the free encyclopedia.
Slimme weetjes: Verschillende stijlen Verdicchio
Verdicchio can produce wines that are virtually colorless with noticeably high acidity that can come across on the palate with citrus notes. According to wine expert Jancis Robinson, well made examples from favorable vintages can have flavors of lemons and slight bitter almond notes.
According to Oz Clarke, the quality of Verdicchio wines has improved since the later half of the 20th century as producers limit yields even beyond DOC regulation to produce fuller flavored grapes that can better balance its high acidity. Clarke goes on to note that the subtlety of Verdicchio flavors allows it to pair very well with a variety of foods.
From Wikipedia, the free encyclopedia.