Château Vignelaure Rosé 2017 BIO

Coteaux d'Aix en Provence

Château Vignelaure Rians
-29%
Deze deal is gesloten

Waarom deze wijn?

Vignelaure is de hoogvlieger onder de Provence Rosés: biologisch en vol van karakter. Alleen de druiven van de oude diepgewortelde wijnstokken van het domein worden gebruikt voor deze wijn. Prachtig licht-zalmroze, verkwikkend met een heerlijke 'bite'. Robert Parker noemt Chateau Vignelaure ‘one of the showpiece properties not only of Provence, but of France’ en bij Wine Enthusiast is het de 'Editor’s Choice'.

De smaak

Deze loepzuivere Rosé met aroma’s van rode bessen, frambozen, rijp perzikfruit, Provencaalse kruiden en een  licht pepertje, is grandioos. Verfrissend, vol met fruit en een geweldige 'bite'! Door de langere rijping dan gemiddeld heeft de wijn een aangename, ronde structuur met lichte vettigheid. 

De details

type wijn: verfijnde Rosé met een bite
druivensoort:  40% Grenache, 30% Syrah & 30% Cabernet Sauvignon
teelt: Biologisch
alcoholgehalte: 13,00 % vol.
afsluiting: natuur kurk
drinktemperatuur: 8 - 10 graden
bewaarpotentieel: nu - 2022

Spijs-aanbeveling

Prachtig zomers aperitief. Aan tafel met zomerse  voor- en visgerechten. Combi's met klassiekers als Bouillabaisse, gamba’s van de grill en salade Niçoise, zijn een puur genot.

De prijzen elders?

Wij vergelijken het voordeel altijd met de prijzen in de online-markt. Belangrijk is dat er dan wel 'appels met appels' worden vergeleken; dus precies dezelfde wijn per 6 flessen van (bij voorkeur) hetzelfde jaar èn bij jou thuisbezorgd (de bezorgtarieven elders zijn meegenomen in de prijscheck). 

De oorsprong

Hoewel Château Vignelaure pas in de jaren zestig werd opgericht door Georges Brunet, voormalig eigenaar van Chateau Lagune in Bordeaux, zijn de wortels van dit mediterrane terroir meer dan 2000 jaar vergroeid met de streek.

De Romeinen verbouwden hier al wijnen voor de jaartelling. Brunet, die zich specialiseerde met de eerste aanplant van cabernet-sauvignonstokken uit Bordeaux, noemde het domein in eerste instantie Saint Estève, maar paste dit, om verwarring te voorkomen met de appellatie Saint Estèphe uit Bordeaux, aan tot Chateau Vignelaure, de wijngaarden van Laure; de muze van de beroemde dichter Petrarca. Sinds 2007 is Vignelaure in handen van het veelzijdige ondernemersduo Mette en Bengt Sundstrom, dat het domein sinds 2007 runt en succesvol omturnde tot biologisch opererend chateau.

The estate vineyard is on the north slopes of Sainte-Victoire facing the massive Lubéron mountain. This is a wind-sheltered region, reflected in this wine's ripe fruit balanced with crisp acidity and a mineral texture. It is full in the mouth, rich and with the chance of aging.Wine Enthusiast 93/100 Editor's Choice
Lovely rosé with flavors of vanilla,raspberries and lemon. Bit of a spicy finish which is a pleasant surprise And a great value. Cheers y'all.Vivino 4/5 sterren
One of the showpiece properties not only of Provence, but of France.Robert Parker
Rians