Sancerre Blanc 2018

AOC Sancerre

Daniel Reverdy Verdigny (Loire)
-29%
Deze deal is gesloten

Waarom deze wijn?

De beste Sancerre’s komen van kleine, onafhankelijke wijnboeren als Reverdy. Dit domein van slechts 9 hectare wint prijs na prijs. Pure traditie en grote toewijding, dat zorgt voor hun exceptionele kwaliteit. Van 30 jaar oude wijnstokken maakt Cyrille Reverdy, een man met een ongekend talent en vol energie en opwinding een klassieke Sancerre. Helder en met veel citrusfruit, pittige limoen, knapperige appel en een levendige frisheid en heerlijke, minerale structuur van de kalksteen bodem. Voor een exceptionele prijs!

De smaak

De Sancerre 2018 van Daniel Reverdy komt zingend de fles uit - een strakke structuur van levendige citrus: pittige limoen, knapperige groene appel en typische kalksteenmineraliteit. De afdronk is lang en aangenaam. Dit is kwaliteitssap.

De details

type wijn: medium bodied, droge witte wijn
druivensoort: 100% Sauvignon Blanc
teelt: conventioneel
alcoholgehalte: 12,50 % vol.
afsluiting: natuur kurk
drinktemperatuur:  8 -10 graden
bewaarpotentieel: nu tot  2025

Spijs-aanbeveling

De perfecte aanvulling bij pan-aangebraden sint-jakobsschelpen, je favoriete zomersalade of gewoon om in je achtertuin van te genieten. Ook bij gebakken coquilles en andere schaal- of schelpdieren, varkensvlees, pittig eten en vegetarisch  en geitenkaas.

De prijzen elders?

Wij vergelijken het voordeel altijd met de prijzen in de online-markt. Belangrijk is dat er dan wel 'appels met appels' worden vergeleken; dus precies dezelfde wijn per 6 flessen van (bij voorkeur) hetzelfde jaar èn bij jou thuisbezorgd (de bezorgtarieven elders zijn meegenomen in de prijscheck). 

De oorsprong

Cyrille Reverdy verdient met grote regelmaat gouden Medailles in Parijs & Mâcon en hoogste scores in de Franse wijngids 'Guide Hachette'. De passie en toewijding van deze man om met een volledig eigen stijl een van de mooiste Sancerre's van de streek te maken, is ongekend! Zijn wijnen bewijzen dit jaar op jaar.

Vulkanische heuvels, de bodem, het koele klimaat en de glooiende hellingen zorgen voor een intensiteit van aroma’s en pittigheid van de smaak. Subtiele mineralen, citrus en grazige smaken schreeuwen om gerechten. Wij zijn grote fan van Reverdy en blij dat we zijn Sancerre aan de fijnproevers in Nederland mogen presenteren.

Sinds 1979 heeft Daniel Reverdy, de vader van Cyrille, hard gewerkt om het vruchtbare land van zijn familie te herplanten. In 2000 werd de gehele oogst nog als ‘sap’ verkocht aan handelaren. Een gemiste kans want het prachtige domein is gelegen in het gehucht Chaudenay, in de gemeente Verdigny, werkelijk volledig omringd door de mooiste wijngaarden in de AOC Sancerre – hun wijngaarden!

Maar het jaar 2000 was de omslag en keerpunt in de geschiedenis van het domein. Cyrille, de zoon van Daniel, kwam terug vanuit het hart van de Bourgogne na zijn studie van 5 jaar aan het Lycée Viticole de Beaune.
Cyrille, een man met een ongekend talent en vol energie en opwinding had een missie: samen met zijn vader Daniel de mooiste Sancerre maken. Ze creëerden Daniel Reverdy & Fils . De wijnkelder en de nieuwe wijnmakerij volgden. Vandaag de dag bestieren ze 9 hectare wijngaarden en wordt meer dan 80% van de oogst op het domein gebotteld.

Pale yellow colour with silvery green hues, of a beautiful brilliance and in its youth, beautiful presentation. The nose is engaging, it combines white fruits with citrus notes on a floral and vegetable background. Ventilation adds a mineral dimension. The whole is successful, young, dry and tense, an expression of the appellation.Bronze medal  Concours Général Agricole de Paris 2019
Very easy drinking Sancerre, with an nice balance of fruity and savory flavors. Citrus, grapefruit, lime, but also apple, pear, cream, minerals, and yeast aromas and flavors. Very light, but the flavors linger.Vivino 4.0/5
Green, crisp gooseberry fruit; nice balance. An enjoyable wine that is straightforward, but mineral and precise.Decanter, recommended
Exemplary, top vintage Sancerre handcrafted at an award winning family estate. The Sancerre drunk by the winemakers themselves - striking and elegant - a real find!Sunday Times Wine Club
Verdigny (Loire)