Symphonie Rosé 2019 BIO

Cru Classé Côtes de Provence

Château Sainte Marguerite La Londe les Maures (Provence)
-27%
Deze deal is gesloten

Waarom deze wijn?

Deze top cuvée van Château Sainte Marguerite is de ultieme expressie van de beroemde roséwijnen uit de Provence. Een geweldige gastronomische rosé van het beroemde Château Sainte Marguerite. Karakter en finesse ... absoluut een uitstekende wijn, het zou wel eens de beste rosé ter wereld kunnen zijn.

De smaak

Finesse, elegantie en aromatisch genot. Helder en helder met een lichtroze tint. De geur is het bloemig en delicaat met aroma's van witte bloemen en passievrucht. In de smaak een delicate zuurgraad met tonen van perzik, sinaasappelschil en exotisch fruit.

De details

type wijn: droog, fris, elegant
druivensoort: Cinsault, Grenache
teelt: Biologisch
alcoholgehalte: 12,50 % vol.
afsluiting: natuur kurk
drinktemperatuur:  9 -11 graden
bewaarpotentieel: nu tot  2025

Spijs-aanbeveling

Symphony Rosé is een geweldige gastronomische wijn. Op zijn best geserveerd met een verfijnde keuken en producten van hoge kwaliteit. Puur genot met truffel en sint-jakobsschelpen, zeevruchten, sushi en Thaise gerechten. Koel Serveren.

De prijzen elders?

Wij vergelijken het voordeel altijd met de prijzen in de online-markt. Belangrijk is dat er dan wel 'appels met appels' worden vergeleken; dus precies dezelfde wijn per 6 flessen van (bij voorkeur) hetzelfde jaar èn bij jou thuisbezorgd (de bezorgtarieven elders zijn meegenomen in de prijscheck). 

De oorsprong

Het Château Sainte Marguerite is een van de Cru Classé domeinen van de Zuid-Franse Provence. Op 124 hectare wijnbouwgrond verbouwt de familie Fayard haar voortreffelijke wijnen zeer kenmerkend voor de regio met verfijnde aroma’s van bloemen en exotische vruchten. De familie is professioneel, zeer gepassioneerd en werkt voortdurend aan hun ambitie om excellente wijnen te maken. De wijnen hebben een zeer goede reputatie in de Côtes de Provence en worden ondermeer geschonken in bekende restaurants in Saint Tropez. Château Sainte Marguerite behoort tot de groep van 18 wijnproducenten die deze classificatie mogen gebruiken.

Erkenning onderschreven door certificering 100% biologische wijn sinds 2003 100% veganistische wijn sinds 2015 Cru Classé: Château Sainte Marguerite, erkend sinds 1955, is een van de slechts 18 prestigieuze wijndomeinen die de status van Cru Classé van de Provence hebben gekregen. Biologisch: Met hun bezorgdheid voor het milieu zijn de Fayard-familie voorlopers in het veld en hebben ze sinds 2003 100% biologische landbouw beoefend, gecertificeerd door ECOCERT. Veganistisch: de productie van Château Sainte Marguerite gaat een stap verder dan biologische landbouw en is 100% veganistisch, zonder gebruik van dierlijke producten of derivaten.

This deliciously fruity blend of Cinsault and Grenache is packed with raspberry and red-currant flavors. The concentrated texture gives the wine richness as well as intensity. It is ripe, juicy and ready to drink.Wine Enthusiast 91/100
Zeer licht van kleur, vrij typisch »gris«. Donkere framboos en wilde bosbes, met warme vuursteentonen. Zachte aanzet, vol mondgevoel, zeer rond en harmonieus, en alles zonder zoete kitsch, fijne zuren structuur, mineraalrijke frisheid, een rosé van hoogste precisie. Drinkplezier van zeer hoge kwaliteit!Falstaff 93/100 (jg.'18)
The Cotes de Provence starts off with lovely scents of spring flowers, cinnamon and melon. It's round and medium-bodied in the mouth, showing ample intensity, a ripe, silky texture and a long, harmonious finish that adroitly balances fruit, spice and mouthwatering acids.Robert Parker 91/100 (jg.'18)
La Londe les Maures (Provence)