Château Rosé 2019 BIO

Cru Classé Côtes de Provence

Château Sainte Marguerite La Londe les Maures (Provence)
-21%
Deze deal is gesloten

Waarom deze wijn?

Puurder, verser en fruitiger met zoveel smaken krijg je het voor deze prijs niet. De belangrijkste cuvée van het huis: Sainte Marguerite, één van de 18 Cru Classé huizen in de Provence. Heerlijk om in huis te hebben en volop van te genieten in de zon en/of bij een zomerse maaltijd. Santé!

De smaak

Château Sainte Marguerite Rosé heeft een geur van vers roodfruit, boordevol met aardbeien en frambozen. Het aroma en de smaak illustreert volledig de versheid en de voordelen van biologische landbouw. Fris maar met een goede balans en gewicht in de smaak. Echt stijlvol. Elegant, cool om te drinken in de zon of het nu op je terras is of aan de Cote d'Azur!

De details

type wijn: droog, fris, elegant
druivensoort: Cinsault, Grenache-gris en Syrah
teelt: Biologisch
alcoholgehalte: 12,50 % vol.
afsluiting: natuur kurk
drinktemperatuur:  8 -10 graden
bewaarpotentieel: nu tot  2023

Spijs-aanbeveling

Natuurlijk als verfrissend aperitief in de zon, maar ook bij gegrilde vis, mediterrane gerechten als verfijnde visgerechten of juist gerechten uit de Oosterse keuken.

De prijzen elders?

Wij vergelijken het voordeel altijd met de prijzen in de online-markt. Belangrijk is dat er dan wel 'appels met appels' worden vergeleken; dus precies dezelfde wijn per 6 flessen van (bij voorkeur) hetzelfde jaar èn bij jou thuisbezorgd (de bezorgtarieven elders zijn meegenomen in de prijscheck). 

De oorsprong

Het Château Sainte Marguerite is een van de Cru Classé domeinen van de Zuid-Franse Provence. Op 124 hectare wijnbouwgrond verbouwt de familie Fayard haar voortreffelijke wijnen zeer kenmerkend voor de regio met verfijnde aroma’s van bloemen en exotische vruchten. De familie is professioneel, zeer gepassioneerd en werkt voortdurend aan hun ambitie om excellente wijnen te maken. De wijnen hebben een zeer goede reputatie in de Côtes de Provence en worden ondermeer geschonken in bekende restaurants in Saint Tropez. Château Sainte Marguerite behoort tot de groep van 18 wijnproducenten die deze classificatie mogen gebruiken.

Erkenning onderschreven door certificering 100% biologische wijn sinds 2003 100% veganistische wijn sinds 2015 Cru Classé: Château Sainte Marguerite, erkend sinds 1955, is een van de slechts 18 prestigieuze wijndomeinen die de status van Cru Classé van de Provence hebben gekregen. Biologisch: Met hun bezorgdheid voor het milieu zijn de Fayard-familie voorlopers in het veld en hebben ze sinds 2003 100% biologische landbouw beoefend, gecertificeerd door ECOCERT. Veganistisch: de productie van Château Sainte Marguerite gaat een stap verder dan biologische landbouw en is 100% veganistisch, zonder gebruik van dierlijke producten of derivaten.

Lovely, fresh rosé that we enjoyed in Le Lavandou. Dry without being acidic and a slight floral finish Everything a rose should be.Vivino 4.2/5
Licht zalmroze met fijne gouden reflecties. Fijn fruit na rijp steenfruit, wat kamille, een vleugje verse sinaasappelschil, delicaat als bloesemhoning. Medium body, subtiele rode bessen nuances, harmonieus, delicaat peerfruit in de afdronk, veelzijdig..Falstaff 91/100
This ripe wine from organic grapes is full of fruit, with a light texture to give shape. The fruitiness shows well, red currants bringing out a bite of pepper. It is ready to drink.Wine Enthusiast 89/100 (jg.'18)
La Londe les Maures (Provence)