Sancerre 'Le Clos de Chaudenay' 2018

AOC Sancerre

Daniel Reverdy Verdigny (Loire)
-22%
Deze deal is gesloten

Waarom deze wijn?

Deze topcuvée bekroond met gouden medaille in Parijs is het voorbeeld van het feit dat de mooiste Sancerre's komen van kleine, zelfstandige telers als het hoogaangeschreven domein Daniel Reverdy. Vader Daniel en zoon Cyrille werken samen op hun kleine landgoed van 9 hectare. Deze topcuvée komt van de wijngaard met 40 jaar oude wijnstokken direct achter de wijnmakerij. Zoals alle wijnen van het domein, wordt deze veelgeprezen Sancerre in zeer kleine batches gemaakt. Wees er snel bij.

De smaak

Le Clos de Chaudenay is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde Sauvignon Blanc. Barstend van expressieve aroma's en smaken van witte bloemen, rijpe citrus en verse minerale tonen, is het een ideale partner voor zeevruchten, salades of romige geitenkaas (de klassieke match van Sauvignon Blanc). Le Clos de Chaudenay verblindt met zijn limoen- en grapefruitintensiteit en mineraliteit.

De details

type wijn: medium bodied, verfijnd
druivensoort: 100% Sauvignon Blanc
teelt: conventioneel
alcoholgehalte: 13,50 % vol.
afsluiting: natuur kurk
drinktemperatuur:  12 graden
bewaarpotentieel: nu tot  2032

Spijs-aanbeveling

Hints van asperges, citrus en het minerale karakter maken deze aromatische wijn een geweldige match voor je beste zeevruchten. En natuurlijk salades of romige geitenkaas (de klassieke match van Sauvignon Blanc).

De prijzen elders?

Wij vergelijken het voordeel altijd met de prijzen in de online-markt. Belangrijk is dat er dan wel 'appels met appels' worden vergeleken; dus precies dezelfde wijn per 6 flessen van (bij voorkeur) hetzelfde jaar èn bij jou thuisbezorgd (de bezorgtarieven elders zijn meegenomen in de prijscheck). 

De oorsprong

Cyrille Reverdy verdient met grote regelmaat gouden Medailles in Parijs & Mâcon en hoogste scores in de Franse wijngids 'Guide Hachette'. De passie en toewijding van deze man om met een volledig eigen stijl een van de mooiste Sancerre's van de streek te maken, is ongekend! Zijn wijnen bewijzen dit jaar op jaar.

Vulkanische heuvels, de bodem, het koele klimaat en de glooiende hellingen zorgen voor een intensiteit van aroma’s en pittigheid van de smaak. Subtiele mineralen, citrus en grazige smaken schreeuwen om gerechten. Wij zijn grote fan van Reverdy en blij dat we zijn Sancerre aan de fijnproevers in Nederland mogen presenteren.

Sinds 1979 heeft Daniel Reverdy, de vader van Cyrille, hard gewerkt om het vruchtbare land van zijn familie te herplanten. In 2000 werd de gehele oogst nog als ‘sap’ verkocht aan handelaren verkocht. Een gemiste kans want het prachtige domein is gelegen in het gehucht Chaudenay, in de gemeente Verdigny, werkelijk volledig omringd door de mooiste wijngaarden in de AOC Sancerre – hun wijngaarden!

Maar het jaar 2000 was de omslag en keerpunt in de geschiedenis van het domein. Cyrille, de zoon van Daniel, kwam terug vanuit het hart van de Bourgogne na zijn studie van 5 jaar aan het Lycée Viticole de Beaune.
Cyrille, een man met een ongekend talent en vol energie en opwinding had een missie: samen met zijn vader Daniel de mooiste Sancerre maken. Ze creëerden Daniel Reverdy & Fils . De wijnkelder en de nieuwe wijnmakerij volgden. Vandaag de dag bestieren ze 9 hectare wijngaarden en wordt meer dan 80% van de oogst op het domein gebotteld.

Gold-Medal Cru Sancerre.Concours mondial du sauvignon de Paris 2019
The finest examples come from small, independent growers like Reverdy, where father Daniel and son Cyrille work together on their tiny 9-hectare estate. This top cuvée uses grapes grown on 40 year old vines just behind the cellar. Asparagus, citrus and mineral character make this aromatic 2017 a great match for your finest seafood. Hugh Johnson
On the nose citrus fruits and mineralogy, in the mouth citrus fruits (pronounced pear) with a vanilla pod ending in a dry finish. Highly recommend.Vivino 4.3/5
Verdigny (Loire)