Het smaakprofiel
Rijk, weelde, gul, maar met frisheid, levendigheid en elegantie. Biologisch geteeld, met de hand geoogst, gelijk geperst en vergist op zowel houten vaten als roestvrijstaal. De oranjebloesem stijgt het glas uit samen met kweepeer, vanille, perzik een mediterrane fruitschaal. Breed en mondvullend, maar zonder zwaar te worden door zachte, rijpe zuren en zelfs een kleine salmiakzoute mineraliteit.
De details
type wijn: rijk en elegant
druivensoort: 40 % Grenache Blanc, 30 % Roussane, 20 % Clairette & 10 % Bourboulenc
teelt: conventioneel
opvoeding: 50% cuve inox, 50 % barriques neuves
alcoholgehalte: % vol.
afsluiting: natuur kurk
drinktemperatuur: 12-14 graden
bewaarpotentieel: 2020 - 2029
Spijs-aanbeveling
Gerechten als Witvis in roomsaus met zeekraal en zoete witte asperges bijvoorbeeld of preisoep met geroosterde artisjok en saffraan.
De prijzen elders?
Wij vergelijken het voordeel altijd met de prijzen in de online-markt. Belangrijk is dat er dan wel 'appels met appels' worden vergeleken; dus precies dezelfde wijn per 6 flessen van (bij voorkeur) hetzelfde jaar èn bij jou thuisbezorgd (de bezorgtarieven elders zijn meegenomen in de prijscheck).
De oorsprong
'When you consider what this estate has accomplished over the past two decades, it’s easy to include Domaine Pierre Usseglio as not only one of the top addresses in Châteauneuf-du-Pape but in all of France as well. They have been on a sensational roll since 1998 and have yet to put a foot wrong. And that’s apparent with these latest 2016s, which I believe are the best wines ever produced here. In addition to the Châteauneuf-du-Pape releases, the estate makes a fabulous Côtes du Rhône and Lirac, both of which over-deliver.' Jeb Dunnuck