Cuvée Brin de Mimosa 2021 BIO

AOC Côtes de Provence

Domaine la Fouquette Les Mayons (Provence)
-20%
Deze deal is gesloten

Waarom deze wijn?

Deze elegante biologische witte wijn met aroma's van wit fruit past perfect bij je gegrilde vis of als aperitief! 100% Vermentino.

De smaak

De Brin de Mimosa cuvée wordt gevinifieerd en gerijpt deels in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten (zorgt voor frisheid en aromatische kracht), deels in betonnen vaten voor de ontwikkeling van vet en rondheid en in traditionele amphore potten voor het mineraal en kristallijne kant. Het resultaat is een complexe wijn, met de perfecte balans tussen frisheid en rondheid op bloemen- en citrustonen.

De details

type wijn: droog, fris, licht tropisch
druivensoort: 100% Rolle (Vermentino)
teelt: Biologisch
alcoholgehalte: 13,00 % vol.
afsluiting: natuur kurk
drinktemperatuur:  8 -10 graden
bewaarpotentieel: nu tot  2025

Spijs-aanbeveling

Als aperitief en perfect bij je gegrilde vis.

De prijzen elders?

Wij vergelijken het voordeel altijd met de prijzen in de online-markt. Belangrijk is dat er dan wel 'appels met appels' worden vergeleken; dus precies dezelfde wijn per 6 flessen van (bij voorkeur) hetzelfde jaar èn bij jou thuisbezorgd (de bezorgtarieven elders zijn meegenomen in de prijscheck). 

De oorsprong

Het verhaal van Domaine la Fouquette begint vlak na de Tweede Wereldoorlog met een ambitieuze houthakker die zijn eigen stuk grond koopt en boer wordt. Zijn dochter neemt in 1967 de boerderij over en besluit om druivenstokken aan te planten. Tegenwoordig staat de derde generatie aan het roer. Opnieuw is het de dochter (Isabelle) die het bedrijf overneemt. Samen met haar man Jean-Pierre Daziano bewerkt ze 14 hectare wijngaard op biologische wijze.

Another Rolle (Vermentino) from Provence. I said in a previous review that I'm not into this grape, but today's wine made my day. In glass - pale yellow, green reflexions, clear, jolly. Nose - expressive, fresh grape flowers, white flowers, spice. Very nice, it captures Provence's character. In mouth - young and fresh, good acidity, minerals, white flowers, light fruity notes of green apple, stone fruit. Medium refreshing aftertaste, light body.Vivino 4.5/5
Médaille d’Or Concours des Grands Vins de France de Macon 2021
Les Mayons (Provence)