Cuvée Rosé d'Aurore 2022 BIO

AOC Côtes de Provence

Domaine la Fouquette Les Mayons (Provence)
-15%
Elders € 13,50 11,50
je voordeel per
6 flessen 12,00

Waarom deze wijn?

Puurder, verser en fruitiger met zoveel smaken krijg je het voor deze prijs niet. 100% Biologisch. Heerlijk om in huis te hebben en volop van te genieten in de zon en/of bij een zomerse maaltijd. Santé!

De smaak

Domaine Fouquette Rosé heeft een geur van vers roodfruit, boordevol met aardbeien en frambozen. Het aroma en de smaak illustreert volledig de versheid en de voordelen van biologische landbouw. Fris maar met een goede balans en gewicht in de smaak. Krachtig, cool om te drinken in de zon of het nu op je terras is of aan de Cote d'Azur!

De details

type wijn: droog, fris, krachtig
druivensoort: Cinsault, Grenache en Syrah
teelt: Biologisch
alcoholgehalte: 12,50 % vol.
afsluiting: natuur kurk
drinktemperatuur:  8 -10 graden
bewaarpotentieel: nu tot  2024

Spijs-aanbeveling

Natuurlijk als verfrissend aperitief in de zon, maar ook bij gegrilde vis, mediterrane gerechten als visgerechten of juist gerechten uit de Oosterse keuken.

De prijzen elders?

Wij vergelijken het voordeel altijd met de prijzen in de online-markt. Belangrijk is dat er dan wel 'appels met appels' worden vergeleken; dus precies dezelfde wijn per 6 flessen van (bij voorkeur) hetzelfde jaar èn bij jou thuisbezorgd (de bezorgtarieven elders zijn meegenomen in de prijscheck). 

De oorsprong

Het verhaal van Domaine la Fouquette begint vlak na de Tweede Wereldoorlog met een ambitieuze houthakker die zijn eigen stuk grond koopt en boer wordt. Zijn dochter neemt in 1967 de boerderij over en besluit om druivenstokken aan te planten. Tegenwoordig staat de derde generatie aan het roer. Opnieuw is het de dochter (Isabelle) die het bedrijf overneemt. Samen met haar man Jean-Pierre Daziano bewerkt ze 14 hectare wijngaard op biologische wijze.

Light, bright orange. Aromas and flowers of dried red berries and pit fruits, with a hint of fennel in the background. Taut and focused, with a touch of warmth on the spice-tinged finish. Vinous - Antonio Galloni 88/100 (jg. '21)
Mooie biologische rosé uit de Provence, aardbei perzik grapefruit meloen met mooie mineralen. Top voor een mooie zomeravond.Vivino 4.1/5 (jg. '21)

 

Les Mayons (Provence)