Cuvée Rosé Pierre de Moulin 2022 BIO

AOC Côtes de Provence

Domaine la Fouquette Les Mayons (Provence)
-15%
Deze deal is gesloten

Waarom deze wijn?

Uit het hart van het prachtige Maures-massief in de authentieke en wilde Provence, biedt Domaine de la Fouquette zeer expressieve biologische wijnen die dit unieke terroir weerspiegelen. De cuvée 'Pierres de Moulin' van een geweldige jaargang 2022 heeft eem perfect  uitgebalanceerd smaak tussen frisheid en rondheid. Een geweldige wijn die veel plezier geeft!

De smaak

Met zijn heldere, perzikroze kleur, zijn delicate neus van exotisch fruit en citrus en een frisse aanzet in de mond die evenwichtig ontwikkelt naar aangename aroma's van wilde aardbeien, past de cuvée Pierres de Moulin De wijn is licht van kleur met een perzikroze tint en valt op door zijn explosieve boeket, samengesteld uit aroma's van exotisch fruit en citrusvruchten (roze pompelmoes).

De details

type wijn: droog, fris, verfijnd
druivensoort: 25% Cinsault, 45% Grenache en 30% Syrah
teelt: Biologisch
alcoholgehalte: 12,50 % vol.
afsluiting: natuur kurk
drinktemperatuur:  9-12 graden
bewaarpotentieel: nu tot  2025

Spijs-aanbeveling

Bouillabaisse van gevogelte, avocadosalade met krab en pompelmoes, carpaccio van Sint-Jakobsschelp, tapenade, anchoïade. Ook als fris aperitief!

De prijzen elders?

Wij vergelijken het voordeel altijd met de prijzen in de online-markt. Belangrijk is dat er dan wel 'appels met appels' worden vergeleken; dus precies dezelfde wijn per 6 flessen van (bij voorkeur) hetzelfde jaar èn bij jou thuisbezorgd (de bezorgtarieven elders zijn meegenomen in de prijscheck). 

De oorsprong

Het verhaal van Domaine la Fouquette begint vlak na de Tweede Wereldoorlog met een ambitieuze houthakker die zijn eigen stuk grond koopt en boer wordt. Zijn dochter neemt in 1967 de boerderij over en besluit om druivenstokken aan te planten. Tegenwoordig staat de derde generatie aan het roer. Opnieuw is het de dochter (Isabelle) die het bedrijf overneemt. Samen met haar man Jean-Pierre Daziano bewerkt ze 14 hectare wijngaard op biologische wijze.

A Rosé that I particularly appreciate!Its freshness and youthfulness are very appreciable, it is a well-balanced rosé with pleasant aromas  of white fresh fruits  with a delicate bitterness on the palate reminding me of citrus fruits. 
Wine Expert  19/20
Les Mayons (Provence)