Chardonnay 2014

DOC Alto Adige

Nals Margreid Nalles (Alto Adige)
-20%
Deze deal is gesloten

Waarom deze wijn?

De wijngaarden liggen om het dorpje Margreid. Het is hier net iets warmer waardoor de Chardonnay optimaal rijpt. Gelukkig blijft hij wel 'citrus' fris door de hoogte en heerlijk doordrinkbaar. Zo puur en sprankelend tref je een Chardonnay niet vaak aan, en zeker niet voor deze prijs.  

De smaak

Typische Chardonnay met complexe aroma's van exotische vruchten. De smaak van verse harmonieuze elegantie, slank, maar krachtig.

De details

type wijn: Droog, fris en exotisch
druivensoort: 100% Chardonnay
teelt: natuurlijk
opvoeding: 5 maanden op roestvrij staal
alcoholgehalte: 13,00 % vol.
afsluiting: natuur kurk
drinktemperatuur: 10 graden
bewaarpotentieel: 2016- 2019
spijs-aanbeveling:  aperitief   vis zeevruchten, witvis, schaaldieren en zalm   salades    spicy oosters   kaas verse (zachte) kazen, geitenkaas

De prijzen elders?

Wij vergelijken het voordeel altijd met de prijzen in de online-markt. Belangrijk is dat er 'appels met appels' worden vergeleken; dus precies dezelfde wijn van (bij voorkeur) hetzelfde jaar èn bij jou thuisbezorgd. 

Gemiddeld ligt de prijs elders op € 15,03. 

De oorsprong

Nals Margreid staat bekend als één van de beste producenten in Alto Adige - op zijn beurt één van de beste regio's voor witte wijnen in Italië. Ook maakt deze cooperatie furore met de inheemse druif Lagrein en de wereld druif Pinot Noir. Het zijn de monocépage wijnen (gemaakt van 1 druivensoort) die stuk voor stuk zeer karakteristiek zijn voor de specifieke druif en die vooral zeer zuiver en strak gevinifieerd zijn.

'Catina Nals Margreid may be one of the smallest cooperatives in the province, but is also one of its best-known, with the hard-working, expert staff under the guidance of kellermeister Harald Schraffl. Its 150 hectares under vine are located in the two main areas, i.e. Nalles close to Merano, and Magrè, further south close to the Trentino border. In addition to these two large areas are lagrein vineyards in Bolzano, as well as the Mazzon area for pinot nero.'
bron: Gambero Rosso 2016

Slimme weetjes: De zeer intensieve wijnbouw van Alto Adige

Winemaking in South Tyrol is particularly intensive: often involving handwork, on steep terraced slopes, with environment-friendly techniques. Thanks to the so-called “integrated winegrowing”, South Tyrolean farmers strengthen the natural defences of the vineyards, protecting beneficial insects and supporting their spread. Strict limitations of yields and the consistent conversion of the classical pergola to the modern wire frame (Guyot) improved the quality of the grapes.

From Wikipedia, the free encyclopedia.

Slimme weetjes: Prachtige wijngaarden van Alto Adige

Alto Adige of Südtirol is vooral een Duitstalig gebied dat tot het eind van de Eerste Wereldoorlog deel uitmaakte van Oostenrijk. Het ligt in het uiterste noorden van Italië aan de voet van de Dolomieten en grenst in het zuiden aan Trentino. De naam dankt het aan de rivier Adige. De wijngaarden liggen hoog op de steile hellingen tussen 250 en 1000 meter boven zeeniveau en zijn om die reden vaak in terrasvorm aangelegd.

Slimme weetjes: Het klimaat zorgt voor loepzuivere wijnen

Het klimaat is aan zowel alpine als mediterrane invloeden onderhevig. Verschillen in hoogte en ligging bepalen de kwaliteit van de wijngaard. De druiven ondergaan een langzame rijping en door de koele nachten behouden zij veel van hun aroma's en ook een levendige zuurgraad. De witte wijnen komen van de hooggelegen wijngaarden en de rode uit de warmere dalen.

Slimme weetjes: De karakteristieke druiven van Alto Adige

Alto Adige is bekend om zijn geweldige, droge witte wijnen. Loepzuivere Pinot Bianco’s en Pinot Grigio’s. Bijzonder rood, met een geheel eigen karakter, wordt gemaakt van Alto Adiges kwaliteitsdruif Lagrein. Alto Adige heeft ook een lange ervaring met internationale druiven als Pinot Noir, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. De meeste wijnen in Alto-Adige worden van één druivenras gemaakt.

A very pretty and bright white with sliced lemon and apple character plus lime undertones. Medium to full body, lovely fruit and a crisp finish. Chardonnay with the bright style to like.James Suckling 91/100
Nalles (Alto Adige)